Managed hosting door True

Drie consortia over voor it-werk Rijkswaterstaat

Dit artikel delen:

Nog drie partijen zijn in de race voor het overnemen van het werkplek- en netwerkbeheer en de rekencentra van Rijkswaterstaat: Getronics/KPN, Capgemini/HP en IBM/Centric. In april 2007 moeten de definitieve keuzes zijn gemaakt.

Rijkswaterstaat, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Verkeer & Waterstaat, wil zijn standaard-it niet meer in huis laten uitvoeren. Er loopt een aanbesteding die uit drie delen bestaat: beheer van werkplekken, rekencentra en netwerken. In eerste instantie werden zeven partijen geselecteerd die de it-operaties zouden kunnen overnemen, maar Atos Origin, Fujitsu, CSC en EDS zijn nu afgevallen. Rijkswaterstaat praat verder met Getronics/KPN, Capgemini/HP en IBM/Centric. Uiteindelijk moet in april 2007 de keuze van de partner zijn afgerond.
De uitbestedingsplannen passen in de omslag die Rijkswaterstaat moet maken naar een bedrijfsmatig opererende, dienstverlenende 'regisseur' van infrastructurele hoofdnetwerken. In dit kader dient ook de it-organisatie - de Adviesdienst voor Geo-informatie en ICT (en Directie Corporate IT) - zich in de praktijk te onderscheiden. Daarom is besloten de standaard-taken voor ruim zeven jaar uit te besteden aan partijen uit de markt (die dit evengoed of beter kunnen uitvoeren), zodat er meer aandacht kan uitgaan naar gespecialiseerde it-diensten (gericht op tactische en strategische processen). Bij de it-tak werken 130 man. Daarnaast is er veel inhuur en - op kleine schaal - uitbesteding (in totaal zijn met de it-taken zo'n 500 arbeidsplaatsen betrokken).
Tegelijkertijd loopt er een aanbesteding voor het verwerven van ondersteuning bij de inrichting van de regiefunctie it. Die komt in 2008 in zijn geheel te liggen bij de afdeling Servicemanagement van de Adviesdienst voor Geo-informatie en ICT.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-10T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.