Managed hosting door True

Dimpact en GovUnited sturen aan op fusie

Dit artikel delen:

De coöperatie Dimpact bundelt de krachten met het Ictu-programma GovUnited. Doel: gemeenten goedkoper en makkelijker helpen aan een 'e-overheid'.

Dimpact is een gemeentelijk samenwerkingsverband van Zwolle, Enschede en de drie kleinere gemeenten Hellendoorn, Oldenzaal en Heusden. GovUnited is een bondgenootschap van negen grote gemeenten. Bij beide organisaties kunnen gemeenten die lid worden, loketdiensten afnemen. Omdat Dimpact en GovUnited in opzet sterk op elkaar lijken, en er reeds een goede verstandhouding bestond, besloten beide clubs tot een krachtenbundeling. Met als streven het opgaan van beide partijen in een nieuwe organisatie begin 2008. In eerste instantie blijven Dimpact en GovUnited dus nog bestaan; zij vullen de exacte wijze van samenwerking de komende maanden in.

"Het is moeilijk aan overheidsorganisaties uit te leggen dat er twee vergelijkbare initiatieven zijn", zegt programmamanager Arjen Hof van GovUnited. "Om te voorkomen dat er onderlinge concurrentie ontstaat, is het belangrijk dat de krachten worden gebundeld. Bij de synergie die daarbij tot stand komt, is vooral de dienstverlening aan burgers en bedrijven gebaat."

Vanaf 1 maart 2007 zullen GovUnited en Dimpact samen optrekken in de advisering van en de communicatie naar de gemeentelijke doelgroepen, de gemeenschappelijke inkoop (aanbestedingen), de regie op en begeleiding van de implementatie en de doorontwikkeling en het beheer van productlijnen en het productportfolio. Daarna werken beide partijen stapsgewijs toe naar één nieuwe organisatie begin 2008. Het doel is dat er op 1 januari 2008 één nieuwe organisatie is, die overheidsorganisaties ondersteunt bij de implementatie en realisatie van elektronische dienstverlening aan burgers en bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.