Managed hosting door True

Overheden besteden gezamenlijk inkoop ict aan

Dit artikel delen:

Vier ministeries, de Tweede Kamer en het Centraal Bureau voor de Statistiek besteden de aankoop van infrastructurele ict-hulpmiddelen Europees gezamenlijk aan. Sluitingsdatum van de eerste fase van de aanbesteding is 20 december 2006. Daarna start een omvangrijker project.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid coördineert het gezamenlijke inkooptraject. Naast dit departement doen de Tweede Kamer, het Centraal Bureau voor de Statistiek en (onderdelen van) de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken mee. Door gezamenlijk in te kopen kan op de kosten van de aanbesteding en de te leveren producten en diensten aanmerkelijk worden bespaard, is de verwachting. Ook denken de partijen de markt te prikkelen om met vernieuwende oplossingen te komen.

Deze samenwerking draagt de naam Europees Aanbesteden Samenwerking ICT (EASI). Een nevendoelstelling van EASI is om de onderlinge samenwerking binnen de rijksoverheid te verbeteren, onder meer door het bundelen van (aanbestedings-)kennis. EASI bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft de aanschaf van infrastructurele ict-middelen die op korte termijn nodig zijn. Hieraan doen het CBS, het ministerie van SZW, de Tweede Kamer, de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD), het Agentschap Telecom en de stichting ICTU mee. De aanbesteding is opgedeeld in drie percelen: hardware, opslag & backup en netwerken & beveiliging. In totaal is er een bedrag van ongeveer tien miljoen euro mee gemoeid.

Na deze aanbesteding, die dus op 20 december aanstaande sluit, volgt een uitgebreider traject (EASI-2) dat gericht is op de inkoop van ict-middelen en –diensten met een meer innovatief karakter (bijvoorbeeld om de dienstverlening te verbeteren). De totale contractwaarde van EASi-2 kan oplopen tot ongeveer tachtig tot honderd miljoen euro, aldus de woordvoering van SZW.

Meer info: www.easi2007.nl, http://www.aanbestedingskalender.nl en http://ted.europa.eu/ onder nummer 2006S/208-221761. De publicatie in het Publicatieblad van de Europese Unie van de aanbesteding van EASI 2 volgt rond 15 februari 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-29T12:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.