Managed hosting door True

Toekomst Innovatieplatform onzeker

 

Met het einde van het huidige kabinet houdt het Innovatieplatform formeel ook op te bestaan. Het nieuwe kabinet moet besluiten of de organisatie in de volgende regeerperiode zijn werkzaamheden voort moet zetten en zo ja, in welke vorm.

Het Innovatieplatform had tot doel om de innovatiekracht van Nederland te versterken, zodat ons land in 2010 weer koploper kan zijn in de Europese kenniseconomie. 'Met achttien platformleden hebben we daar drie jaar hard aan gewerkt. We hebben in de afgelopen periode veel bereikt en de basis gelegd voor een vervolg', staat te lezen op de website van het Innovatieplatform.

De reden voor de oprichting van het platform is dat Nederland op dit moment haar menselijk en economische potentieel onderbenut. Om Nederland in 2010 weer een broedplaats in de wereld te maken waar internationaal talent graag studeert, onderzoek doet en onderneemt, is een cultuuromslag nodig. Het is onmogelijk om deze omslag in het denken binnen drie jaar te bewerkstelligen. 'Het platform is geen tovermiddel voor alle kwalen van de kenniseconomie. Het zal voornamelijk als ijsbreker fungeren en een koers uitzetten'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1802295). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×