Managed hosting door True

CBS verspijkert voor 50 miljoen aan it

 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft een raamovereenkomst getekend voor in totaal 50 miljoen euro met zeven it-dienstverleners. Tot de uitverkorenen behoren alleen grote partijen: Accenture, Atos Origin, Capgemini, Getronics PinkRoccade, IBM, LogicaCMG en Sogeti.

Uit de aanbestedingsstukken blijkt dat het CBS in 2005 is gestart met een ingrijpend vernieuwingsprogramama van de bedrijfsprocessen en daaraan hangende computersystemen. De informatiehuishouding wordt op andere leest geschoeid: geen statistiek-specifieke architectuur meer, maar een overgang naar en CBS-brede it-architectuur die aansluiting moet krijgen op de elektronische overheid. Het bureau constateerde in de eerste helft van dit jaar dat het deze migratie niet geheel op eigen kracht kan uitvoeren en zoekt daarom hulp van buiten.
Na een Europese aanbesteding heeft het CBS de volgende it-dienstverleners geselecteerd: Accenture, Atos Origin, Capgemini, Getronics PinkRoccade, IBM, LogicaCMG en Sogeti. Naar verwachting zal het bureau van deze it-partners - enkel grote partijen - voor zo'n vijftig miljoen euro aan it-diensten afnemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1808441). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×