Managed hosting door True

ICT~Office wil ict in regeerakkoord

Dit artikel delen:

Brancheorganisatie ICT~Office heeft informateur Wijffels gevraagd om aandacht te geven aan 'ict als innovatie-as' in het regeerakkoord. Volgens ICT~Office is de versterking van innovatie noodzakelijk om de concurrentiekracht van Nederland hoog te houden.

Ict levert een aanzienlijke bijdrage aan de economische groei van Nederland en speelt een onmisbare rol bij de aanpak van maatschappelijke problemen. Ook bij de excellente kenniseconomie speelt ict een cruciale rol, vindt ICT~Office. De brancheorganisatie bepleit dan ook dat ICT als Innovatie-As expliciet herkenbaar is in het regeerakkoord en in het innovatiebeleid van het nieuwe kabinet.

De nieuwe minister-president is, volgens ICT~Office, de aangewezen persoon om op nationaal niveau de regie te nemen op het gebied van innovatie. Op deze manier krijgen innovatie en ict voldoende aandacht bij de overheid en in het maatschappelijke veld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het gaat niet om ICT op zichzelf. Meer nog om slagvaardig ontwikkelen en uitvoeren van bedrijfsprocessen en willen samen werken, ook als je korte termijn eigen belang er niet meteen wel bij vaart. ICT is een belangrijk hulpmiddel, verdient veel aandacht, maar minstens zo veel aandacht verdient Sociale Innovatie, waarvoor het desbetreffende Centrum Sociale Innovatie is opgezet. Daar zou ik zeker aandacht voor willen vragen en ook voor een soort bureaucratie-ombudsman die ook verbeterinitiatieven mag nemen en mandaat heeft van de minister-president. Ik stel me meteen kandidaat!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.