Gemeente Oosterhout start shared service center

Dit artikel delen:

De gemeente Oosterhout start een shared service center. Vanuit één centrale plaats worden diensten geleverd op het gebied van automatisering en informatievoorziening. Het gaat om het beheer van duizend werkplekken.

Het shared service center is een samenwerking tussen de gemeenten Oosterhout, Oisterwijk en Baarle-Nassau. In de loop van het jaar komen daar nog de gemeenten Dongen en Hilvarenbeek bij. In totaal gaat het dan om 125.000 inwoners.

De reden voor de samenwerking ligt vooral in het groeiende belang van ict voor de gemeenten en het grote aantal ontwikkelingen dat op ze afkomt. Vanuit de landelijke overheid krijgen Nederlandse gemeenten te maken met allerlei ict-initiatieven. Veel, vooral kleinere, gemeenten zijn niet in staat om die zelf te realiseren. Het ontbreekt hen aan kennis, informatiebeleid, expertise, ict-personeel, geld en organisatorische slagkracht. Door samen te werken, kunnen gemeenten de initiatieven wel tot uitvoer brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

1 werkplek op 125 inwoners. Wie zal dat betalen?

Als er nu ook aandacht aan het personeel besteed wordt en hen niet in onzekerheid laat zitten (gemeente Den Haag).
SSC is een leuke manier van het centraliseren van al je ict middelen echter klantvriendelijker word het er niet op helaas, vanwege de grotere organisatie merk ik dat de dienstverlening er steeds meer op achteruit gaat.

Veel gemeenten werken momenteel samen. Zenc publiceert in de week van 20 januari haar onderzoeksresutlaten rondom intergemeentelijke ICT-samenwerking. Bijna 80% van de Nederlandse gemeenten hebben meegedaan aan dit onderzoek. Ook het genoemde SSC is opgenomen in het onderzoek.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-11T07:35:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.