ICT~Office mist ambitie bij overheid en politiek

Dit artikel delen:

ICT~Office vindt dat de publieke elektronische dienstverlening beter moet. Burgers en bedrijven merken te weinig van de ontwikkelingen op dit gebied. De branchevereniging meent dat het kabinet de ambitie moet hebben om 100 procent van alle overheidsdiensten online aan te bieden. En niet het huidige streefpercentage van 65 procent.

Volgens ICT~Office moeten overheid en de politiek ernaar streven dat Nederland wereldwijd aan de top moet staan op het terrein van digitale overheidsdiensten. Het programma Andere Overheid moet aan het eind van de huidige kabinetsperiode niet aflopen, maar versneld en met hogere eisen worden voortgezet.

De branche-organisatie vindt het ook hoog tijd om meer samenhang te brengen in de projecten om de elektronische dienstverlening te verbeteren. Daarom pleit zij voor een integrale aanpak van ict-vraagstukken en het aanstellen van zogeheten 'coördinerende programmaministers'. Die kunnen, mits bedeeld met voldoende slagkracht en bevoegdheden, de muren tussen verschillende organisaties neerhalen.

De vereniging heeft in haar ict-manifest duidelijke doelstellingen voor de elektronische overheid geformuleerd. Zij vindt bijvoorbeeld ook dat er op korte termijn één digitaal loket moet komen als aanspreekpunt voor alle overheidsgerelateerde zaken die online beschikbaar zijn. Gegevens hoeven dan slechts één keer aangeleverd te worden. Dit alles moet leiden tot een vermindering van de administratieve lasten.

Lees ook de aanvullende reactie van ICT~Office op dit artikel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-24T11:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.