Managed hosting door True

EwerkForum teleurgesteld over regeerakkoord

Dit artikel delen:

Het EwerkForum is teleurgesteld over het regeerakkoord. De aangekondigde invoering van de kilometerheffing is, volgens het forum, de kans om werkgevers bewust te maken van nieuwe werkvormen.

"Juist nu al zouden we moeten wennen aan de nieuwe werkvormen", zegt Philip Todd, directeur van het EwerkForum. Volgens hem is de aangekondigde kilometerheffing de stimulans om werkgevers en werknemers kennis te laten maken met ewerken. "De regering kan dat vandaag al doen. En dat kost niets".

De term ewerken of telewerken wordt in het regeerakkoord überhaupt niet genoemd. Todd vindt het een gemiste kans, want ook op andere vlakken dan filebestrijding biedt telewerken mogelijkheden. "Voor mensen die parttime werken is het erg aantrekkelijk, omdat ze dan niet naar het werk hoeven te reizen", zegt Todd. Ewerken kan, volgens het EwerkForum, de arbeidsparticipatie stimuleren.

Ook wat betreft de duurzaamheid biedt ewerken kansen. De voornemens in het regeerakkoord vindt het EwerkForum te vaag. "Men zegt te gaan zoeken naar ‘een kosteneffectieve mix van maatregelen om de reductie van CO2-uitstoot te realisere'. Er staat echter nergens hoe dat moet en dat terwijl e-werken een aanzienlijke reductie van CO2 uitstoot kan bewerkstelligen", schrijft het persbericht van het Forum.

De populariteit van ewerken laat nog steeds veel te wensen over. Dat komt door de werkgevers, die er niet aan willen. "De techniek is er. Het is het veranderen van de mentaliteit", zegt Todd. De komende kabinetsperiode blijft het forum daarom aan de weg timmeren om vooral werkgevers bewust te maken van de voordelen van ewerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-09T13:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.