ICT Personality De Jager benoemd tot staatssecretaris

Dit artikel delen:

ICT Personality 2007 Jan Kees de Jager is benoemd tot staatssecretaris van Financiën. De ict-lobbyclubs zijn positief over de benoeming van De Jager.

"De benoeming van De Jager betekent dat ict op kabinetsniveau een belangrijke pleitbezorger krijgt", aldus het persbericht van branchevereniging ICT~Office. De branchevereniging verkoos de jager vorig jaar tot ICT Personality 2007, mede vanwege zijn succes als ondernemer en zijn bijdrage om ict op de nationale agenda te zetten.

De Jager was sinds de zomer van 2004 voorzitter van de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN). Ernst Fuld, voorzitter van de NGN, is verheugd over de benoeming van De Jager tot staatssecretaris. "Hij heeft wel een ict-hart. Ik denk dat Jan Kees zowel voor de ict-professional als voor de branche een goede keuze is. Wij zijn blij dat de belangen van de ict-professional aan de regeringstafel serieus genomen zullen worden." Fuld vindt dat De Jager een belangrijke rol speelde in de professionalisering van de NGN en vindt het daarom jammer dat De Jager voortijdig deze functie zal verlaten. "Hij was op het zakelijke en bestuurlijke vlak erg goed. Het is jammer dat deze klus niet langer had mogen duren."

Ook de EPN, het Platform voor de Informatiesamenleving, is blij met de benoeming van De Jager. "Hij heeft goed contact met de premier en heeft affiniteit met ict, omdat hij zelf een ict-onderneming heeft opgezet", zegt directeur Tom van der Maas van EPN. Het platform liet eerder nog weten dat het nieuwe regeerakkoord te weinig het belang van ict voor de samenleving en economie uitstraalde. "Deze benoeming geeft aan dat het nieuwe kabinet dat belang toch duidelijk onderkent", aldus Van der Maas.

Jan Kees de Jager is als penningmeester actief in het bestuur van de CDA. Hij bouwde de afgelopen jaren ISM eCompany op. Daarnaast speelt hij een actieve rol in het Innovatieplatform, waar hij zich sterk maakte om ict als Innovatie-As te laten benoemen. Verder is hij lid van het Strategisch ICT-Overleg van het Ministerie van Economische Zaken en stond hij mede aan de wieg van de Innovatievouchers en Innovatie Prestatie Contracten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-15T10:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.