Managed hosting door True

Bouw midoffice gemeente Ede eindelijk van start

 

De gemeente Ede laat zijn midoffice bouwen door het consortium Bull Nederland, Circle Software en Seneca Webdevelopment. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar en een waarde van 1,5 miljoen euro.

De gemeente kiest bij de oplossing van Bull, Circle Software en Seneca voor de zogeheten 'dikke midoffice', waarbij ook een zakenmagazijn wordt ingericht. Die is nodig om straks op een goede manier digitale dossiers te kunnen opslaan, wanneer het aanbod van digitale diensten aan de burger wordt verbreed. Het consortium bouwt ook al midoffices voor Alphen aan den Rijn en Delft.

Ede deed onder de vlag van Andez - Alphen aan den Rijn, Nieuwegein, Delft, Ede en Zoetermeer - mee aan een gezamenlijke Europese aanbesteding voor een 'Midoffice Suite'. Waar de andere vier gemeenten eind 2006 al hun keus maakten, stelde de Veluwse gemeente de beslissing een paar maanden uit. Eerst wilde Ede de pilot voor een elektronische vergunningaanvraag in gang zetten, ontworpen door Emaxx, aanbieder van open source midoffice-hulpmiddelen, en Rem Automatisering, leverancier van een softwarepakket voor vergunningenbeheer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1963494). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×