Managed hosting door True

EZ schaft deel telecomvergunningen af

Dit artikel delen:

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) zet een groot aantal vergunningen voor telecommunicatie in de scheepvaart en radiozendamateurs om in een eenvoudige meldingsplicht. Doel is de administratieve lasten voor burgers en bedrijven te verminderen.

EZ schat in dat de omzetting zo'n 2,6 miljoen aan administratieve lasten scheelt. Ongeveer 66.000 individuele vergunninghouders hoeven zich vanaf het eerste kwartaal van 2008 alleen nog eenmalig te registreren. Om dit mogelijk te maken wordt de telecommunicatieregelgeving aangepast. Hiervoor loopt er tot en met 18 juni aanstaande een openbare consultatie.

De voornaamste wijziging van de regels voor radiozendamateurs en de scheepvaart is dat burgers en bedrijven voortaan kunnen volstaan met een eenmalige melding via internet bij het Agentschap Telecom. Een vergunning aanvragen voor toepassingen zoals marifoons en sommige radiozendapparaten is niet langer nodig.

Het frequentiebeleid van het ministerie van Economische Zaken (EZ) is gericht op een efficiënt gebruik van de ruimte in de ether. Sinds 2005 is het een speerpunt om meer toepassingen vergunningvrij te maken. Daarnaast moet het aanvragen van een vergunning gemakkelijker worden. Dit is vastgelegd in de nota Frequentiebeleid 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.