Managed hosting door True

Horst geslaagd voor Landelijke Basisregistratie

 

De Limburgse gemeente Horst aan de Maas is als eerste proefgemeente geslaagd voor de volledige aansluittoets met de landelijke basisregistratie voor adressen en gebouwen. De gemeente wil op 1 oktober aansluiten op de Landelijke Voorziening.

Als eerste proefgemeente heeft de gemeente Horst aan de Maas de volledige aansluittoets met de nieuwe landelijke basisregistratie voor adressen en gebouwen succesvol afgelegd. De landelijke basisregistratie wordt ontwikkeld als een centrale voorziening voor de basisgegevens voor adressen en gebouwen van alle gemeenten in Nederland.

Horst aan de Maas werkt in het kader van dit proefproject samen met VROM, Getronics PinkRoccade en NedGraphics. In de proef wordt, naast de initiële levering van het referentiebestand, een productiesituatie nagebootst, waarin verschillende mutaties op het referentiebestand worden doorgevoerd.

De gemeente zegt goed te scoren in het project, omdat zij na een fusie haar adresbestanden al goed op elkaar heeft af moeten stemmen. Daarom worden er nu zoveel mogelijk gegevens van het kadaster, de belastingenafdeling en de bevolkingsadministratie in één registratie verwerkt. Zo maken alle diensten bij de gemeenten gebruik van één en hetzelfde gegevensbestand.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2008526). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×