12 miljoen extra voor nano en embedded systemen

Dit artikel delen:

Het programma Point-One krijgt 12 miljoen euro extra om te verdelen onder haalbaarheidsprojecten, R&D-projecten en Europese projecten op het gebied van nanoelektronica en embedded systemen. In totaal heeft het ministerie van EZ 151 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de periode 2006 -- 2011 aan het programma.

Het ministerie van Economische Zaken stelt 12 miljoen euro extra beschikbaar voor de ontwikkelingen op het gebied van nanoelektronica en embedded systemen. Het geld wordt beschikbaar gesteld via het Innovatieprogramma Point-One.

MKB-bedrijven, grote bedrijven en kennisinstellingen kunnen aanvragen indienen voor haalbaarheidsprojecten, R&D-projecten en Europese projecten op het gebied van nanoelektronica en embedded systemen.

Verdeling
De minister heeft het geld als volgt verdeeld:
• 500.000 euro voor haalbaarheidsprojecten
• 6,15 miljoen euro voor R&D-projecten
• 5,4 miljoen euro voor Europese projecten
Fundamenteel onderzoek wordt niet gesubsidieerd.

Het innovatieprogramma Point-One is een jaar geleden opgezet en heeft inmiddels 50 deelnemende partijen, waarvan 35 uit het midden- en kleinbedrijf. Eén van de doelen van Point-One voor eind 2010 is een omzetstijging van bedrijven die op dit terrein actief zijn met ruim 30 procent naar 26 miljard euro per jaar.

Directeur Clément Goossens vertelde vorig jaar aan Computable wat PointOne precies is en wat het concreet in Nederland doet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-11T11:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.