Managed hosting door True

EC wil ambitieuze ict-strategie formuleren

Dit artikel delen:

Tot 17 september loopt een openbare raadpleging van de Europese Commissie om de wereldwijde positie van de Europese ict te versterken door toegang tot de wereldmarkt te waarborgen."Onze ict-industrie moet globaal denken en zijn", vindt Eurocommissaris Viviane Reding.

De Europese Commissie is gestart met een openbare raadpleging die nog loopt tot 17 september dit jaar. Dat meldt ECP.nl, het platform voor eNederland. Met de raadpleging wil de EC een meer ambitieuze en doelgerichte internationale EU-strategie voor ict formuleren die nieuwe markten voor EU-industrieën onderzoekt, het wereldwijde concurrentievermogen van de Europese ict-industrie verbetert en wereldwijd EU-belangen behartigt.

"Onze ict-industrie moet globaal denken en zijn", zei Eurocommissaris Viviane Reding. "Terwijl we hard werken aan een universele telecommarkt in Europa, mogen we het globale beeld niet uit het oog verliezen. Er zijn nog markten die we over de grenzen kunnen trekken als we ons concurrentievermogen versterken en de barrières voor handel in derde wereldlanden verwijderen. Hetgeen we nu moeten doen is het identificeren van die handelsbarrières en mogelijkheden onderzoeken die wereldwijd bestaan voor de Europese ict-industrie."

De uitkomst van de openbare raadpleging wordt in de eerste helft van 2008 gepresenteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.