Managed hosting door True

Duitse overheid mag AMD 262 miljoen euro geven

Dit artikel delen:

De Europese Commissie heeft de Duitse regering toestemming gegeven om chipfabrikant AMD een miljoenenbedrag te verstrekken.

De Duitse overheid mag AMD een financiële injectie van 262 miljoen euro geven. AMD gebruikt het geld om de waferfabriek in Dresden uit te breiden. "Ik ben blij dat we deze investering in een belangrijk project in de high-tech sector kunnen goedkeuren. Het project draagt bij aan de regionale ontwikkeling en zorgt voor nieuwe banen in een zwakkere regio in Duitsland", schrijft Eurocommissaris Neelie Kroes in een verklaring.

Door de uitbreiding van de fabriek in Dresden worden er 565 banen gecreëerd. AMD maakt in deze fabriek momenteel 64 bit-processoren. Na de uitbreiding wil AMD er ook 300 millimeter-wafers maken. Ook wordt de fabriek voorzien van nieuwe cleanrooms.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Zo te zien zijn ze het geld al druk aan het uitgeven. Op de achtergroond wordt druk gebouwd. Het is natuurlijk belachelijk dat een een commecieel bedrijf een overheidsssteun krijgt. Hoezo on eerlijke concurentie.
Het is ook van ons geld ik zie dat liever geinvesteerd in duurzame enegie bronnen.

Het blijft de eeuwige vraag of de overheid subsidie moet geven aan technologisch hoogwaardige bedrijven. Subsidie stimuleert technologische ontwikkeling, maar het maakt dergelijke bedrijven wel vaak afhankelijk van nog meer subsidie. Zonder overheidssubsidie waren er geen fokker vliegtuigen geweest, maar het gevolg was wel dat ze wel afhankelijk waren van subsidie. Aan de andere kant kun je je afvragen hoeveel verborgen subsidie er gegeven wordt, door bijvoorbeeld wel heel erg lucratieve defensieopdrachten (denk aan de VS).

Vacatures bij AMD

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-19T09:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.