Managed hosting door True

93 miljoen subsidie voor regionale programma's

Het ministerie van Economische Zaken stelt dit jaar twee keer zoveel geld beschikbaar voor projecten die de regionale en landelijke economie kunnen stimuleren. Vooral in Zuidoost-Nederland is daarbij veel aandacht voor high-tech.

Het ministerie van Economische Zaken stelt voor dit jaar maar liefst 46.335.000 euro beschikbaar voor de zogenoemde gebiedsgerichte programma's Pieken in de Delta. Dat is nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Omdat van de regionale overheden eenzelfde bedrag wordt verwacht, komt het totale programmabudget op bijna 93 miljoen euro.

De subsidieregeling is bedoeld voor het benutten van gebiedsgerichte kansen van nationaal belang. De gebiedsgerichte economische aanpak draagt volgens het ministerie bij aan de ambitie om van Nederland een concurrerende en dynamische economie te maken in een sterk en innovatief Europa. Hiermee werkt de overheid aan de zogenoemde Lissabon-doelstellingen, die van Europa in het jaar 2010 de meest competitieve en dynamische kenniseconomie ter wereld moeten maken.

Aan de toekenning van subsidies gaat een adviesronde en een tenderprocedure vooraf. Hiermee wordt uiteindelijk door het ministerie bepaald welke van de ingediende projecten het best passen in de gebiedsgerichte programma's. Het programma in Zuidoost-Nederland richt zich bijvoorbeeld onder meer op hightech systemen en materialen en medische technologie. In die regio is 9,5 miljoen euro beschikbaar. In de noordelijke Randstad is er meer aandacht voor bijvoorbeeld de creatieve industrie en logistiek, met een totaal budget van ruim 14,5 miljoen euro. Andere regio's richten zich bijvoorbeeld ook op havens, tuinbouw, voeding en toerisme.

Projecten kunnen vanaf 27 juli tot en met 31 oktober 2007 worden aangemeld via www.piekenindedelta.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.