Managed hosting door True

Ict-projecten fiscus onterecht aan IBM gegund

Dit artikel delen:

De Belastingdienst had zich volgens staatssecretaris Jan Kees de Jager bij de aanbesteding van automatiseringsprojecten moeten houden aan de Europese regels. Volgens het NRC Handelsblad zijn de afgelopen jaar onterecht veel ict-projecten gegund aan IBM.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager vindt dat de Belastingdienst de Europese regels had moeten volgen bij de aanbesteding van automatiseringsprojecten. Dat schrijft het ministerie van Financiën in een verklaring. De staatssecretaris reageert op een artikel in het NRC Handelsblad van zaterdag. De krant schrijft dat de Belastingdienst bij het verstrekken van opdrachten voor automatisering bewust de aanbestedingsregels heeft ontdoken.

Het NRC baseert zich op gesprekken met (ex)-ambtenaren van de Belastingdienst. IBM Nederland zou bij de aanbesteding bevoordeeld zijn en heeft verschillende opdrachten van de fiscus gegund gekregen.

Vertrouwde leveranciers

Volgens het ministerie was de belangrijkste reden om met vertrouwde leveranciers in zee te gaan, het waarborgen van de continuïteit van het bedrijfsproces. "Een ding is helder: dit mag niet meer voorvallen. Wij willen in 2007 geen strijd meer met de Europese aanbestedingsregels. In dat verband kijken we zeker ook kritisch naar de oude jaren", zegt De Jager.

Bedrijfscultuur

Bij de financiële verantwoording over 2006 werd er al aan de Tweede Kamer gemeld dat er in dat jaar bij de Belastingdienst voor negen miljoen ten onrechte niet was aanbesteed. In totaal werd er voor een miljard ingekocht in 2006. Volgens De Jager kan daarom niet worden geconcludeerd dat er een bedrijfscultuur heerst van 'zich niet aan de regels houden'.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Belastingdienst

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-13T10:11:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.