Managed hosting door True

Getronics wint kort geding digitaal paspoort

 

Voorzitter hamer

De rechter heeft Getronics PinkRoccade in het gelijk gesteld in het kort geding dat de automatiseerder tegen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) had aangespannen over de aanbesteding van de activiteiten voor het digitale paspoort.

De voorzieningenrechter heeft vastgesteld dat het Ministerie van BZK onterecht niet is overgegaan tot aanbesteding van de eNIK ( Elektronische Nederlandse Identiteitskaart). Getronics PinkRoccade stapte naar de rechtbank omdat de beoogde waarde van het contract ligt boven de grens voor het uitschrijven van een Europese aanbesteding. Het door de Staat aangevoerde verweer, dat de eNIK reeds onderdeel zou uitmaken van de in 1999 gedane (en door Sdu Identification gewonnen) aanbesteding van de NIK (Nederlandse Identiteitskaart), werd door de rechter ongegrond verklaard. Ook het argument dat de infrastructuur technisch ondeelbaar zou zijn, werd verworpen. Vergelijkbare overheidsprojecten bleken in het verleden wel technisch deelbaar en werden in losse kavels geleverd door verschillende aanbieders, waaronder Getronics PinkRoccade.

De uitspraak verplicht de Staat om alle intussen aan Sdu Identification gegunde werkzaamheden voor de eNIK te staken. Daarbij zal een openbare aanbestedingsprocedure opgestart moeten worden. BZK dient erop toe te zien dat Sdu Identification bij de aanbesteding geen informatievoorsprong geniet ten opzichte van haar concurrenten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2142857). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Het gaat niet alleen om Getronics maar ook AET europe BV die samen het geding tegen BZK hadden aangespannen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×