Managed hosting door True

HTC: Balkenende roept ict-sector op tot 'beweging'

Dit artikel delen:

Met een videoboodschap van minister-president Jan Peter Balkenende startte gisteren het officiële programma van de ict-handelsmissie High Tech Connections (HTC) in San Francisco. De premier verklaarde dat alleen met hulp van ict-middelen de beloften van politici voor een betere wereld kunnen worden gerealiseerd.

Een korte videoboodschap van minister-president Jan Peter Balkenende was gisteren het officiële startschot van de tweedaagse ict-handelsmissie in San Francisco. "Politici beloven hun kiezers een schonere, veiligere en gezondere wereld. Zij hebben de hulp van ondernemers nodig om die wereld te realiseren." In een vergrijzende samenleving zijn steeds meer handen nodig om in de vraag naar zorg te voorzien. Op een zeker moment zal de Westerse wereld handen tekort komen. Bij het oplossen van dat tekort speelt ict een belangrijke rol, zegt Balkenende.

Als voorbeeld noemde de premier een vinding van de Technische Universiteit Delft: een blindenstok met ingebouwde gps-ontvanger. Door de bewegingen van een pijl in de handgreep te voelen, kan een blinde zelfstandig zijn weg vinden over straat. Een begeleider is niet langer noodzakelijk. Met dergelijke toepassingen kan ict volgens Balkenende handen vrij maken voor de zorg die niet door technologie te vervangen is.

Om de oplossingen die nodig zijn te ontwikkelen, moeten ondernemers wel eerst in beweging komen. Balkenende verwees naar het nummer San Francisco van Scott McKenzie uit de jaren zestig. "Weest u niet bang, ik zal niet gaan zingen." Vervolgens las hij de tekst op van het couplet: "All across the nation such a strange vibration, People in motion, There's a whole generation with a new explanation, People in motion people in motion." Uiteindelijk riep hij de in San Francisco verzamelde ict-ondernemers op in beweging te komen.

Speeddating

Een groep van 132 Nederlandse ondernemers en ruim honderd Amerikaanse collega's treffen elkaar deze week in San Francisco voor het leggen van contacten. Er zijn toespraken rond de thema's e-gezondheidszorg, ziektepreventie, nationale veiligheid en nanotechnologie. Ondernemers op deze terreinen worden met elkaar in contact gebracht door middel van hyperkorte bedrijfspresentaties (elevator pitches), gevolgd door individuele kennismakingssessies (match making).

De handelsmissie wordt geleid door staatssecretaris Frank Heemskerk van buitenlandse handel. Hij prijst Nederland aan bij Amerikaanse ondernemers die zich hier willen vestigen. "We hebben de vennootschapsbelasting verlaagd tot 25,5 procent en hebben meer verdragen om dubbele belastingheffing te voorkomen dan andere landen." Bovendien is Nederland erin geslaagd de World Conference on Information Technology in 2010 naar Amsterdam te halen. Dit is een van de meest prestigieuze ict-conferenties ter wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Boter op het hoofd?
De maatregelen van het vierde kabinet Balkenende zullen inderdaad een beweging inzetten, welbelovende en gewestigde ICT'ers zullen en masse naar het buitenland verdwijnen, omdat zij in Nederland eenvoudig te duur zijn voor een compentative dienstverlening en er zelf te weinig aan verdienen en er steeds minder hoogwaardig werk voohanden is.
Hulde aan dit licht !

Typisch Balkenende:
"HIJ" belooft iets wat een ander waar mag/moet maken zonder dat even vooraf af te stemmen met de mensen die hij nu aan het werk zet.
Vervolgens zijn wij de gebeten hond als het niet lukt en niet hij omdat hij zijn belofte niet waar kan maken.
Makkelijk scoren zo....

Ook www.GemeenteAnalyse.nl gaat volgende maand duurzaam op internet, waarbij Nederland het voortouw kan nemen voor heel Europa, met betrekking tot samenwerking en uitwisseling in verschillende talen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.