Managed hosting door True

'Politiek en bedrijven moeten digitale kloof dichten'

Dit artikel delen:

Hoewel werklozen en arbeidsongeschikten gemiddeld meer tijd achter de computer besteden dan de werkende beroepsbevolking resulteert dat niet in meer digitale vaardigheden. Dat stelt het ministerie van Economische Zaken aan de hand van eigen onderzoek naar de digitale kloof tussen ouderen, laagopgeleiden en jongeren, hoogopgeleiden.

'Werklozen en arbeidsongeschikten brengen gemiddeld meer tijd door achter de computer dan de actieve beroepsbevolking, maar dat betekent niet automatisch dat diegenen over meer digitale vaardigheden beschikken.' Dat is de uitkomst van onderzoek van het ministerie van Economische Zaken. Staatssecretaris Heemskerk: "Juist de informatiesamenleving van vandaag de dag schreeuwt om gekwalificeerde mensen. Zonder kennis van ict en internet kan men steeds minder."
 
Het recente onderzoek van het ministerie van Economische Zaken toont een kloof van kennis en vaardigheden tussen jongeren en hoger opgeleiden, en ouderen en lager opgeleiden. Heemskerk: "Er is een groot verschil in de vaardigheid met computer en internet. Economische zaken onderzoekt samen met de Europese Commissie hoe de digitale kloof tussen generaties en verschillende sociale groepen gedicht kan worden", dat zei Heemskerk  tijdens het zeventiende eChallenges-congres, dat internationale samenwerking tussen wetenschappers en bedrijven op ict-gebied moet stimuleren.

Het dichten van de digitale kloof is volgens de bewindsman een taak van zowel de overheid als marktpartijen. Heemskerk vindt dat bedrijven sommige ict- en internetproducten meer toegankelijk moeten maken voor de consument. Daarnaast moeten werkgevers zich volgens Heemskerk meer gaan realiseren dat investeren in digitale vaardigheden van werknemers loont.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.