Managed hosting door True

KPN ICT Services investeert in IP-netwerk

 

Directeur Eric van der Meijden, de kersverse baas van KPN ICT Services, wil fors investeren in het IP-netwerk van KPN. Dit moet de basis worden van de strategie om KPN om te vormen van een telecomaanbieder naar een ict-dienstverlener.

Eric van der Meijden, de nieuwe baas van KPN 's dienstentak is van plan flink te investeren in het netwerk van KPN, dat in de toekomst geheel gebaseerd is op ip-technologie. "Het All-IP-netwerk van KPN, voor spraak- en datadiensten, staat aan de basis van onze strategie. Dit netwerk rollen we in heel Nederland uit." Van der Meijden zegt zo mee te werken aan de ‘verglazing van Nederland', waarbij in heel Nederland snelle verbindingen beschikbaar moeten zijn. "We doen een miljardeninvestering in glasvezeltechnologie. De bestaande netwerkcentrales worden ontmanteld en daarvoor in de plaats komt een All-IP-netwerk. We bieden dan op ip gebaseerde platforms aan. We kunnen daardoor onze installed base verdedigen. We bouwen een netwerk dat openstaat voor partners, consumenten, concurrenten, service providers, het mkb en de enterprise-klanten. Dat vraagt wel een mentaliteitsverandering bij KPN."

KPN transformeert van een telecomaanbieder naar een ict-dienstverlener. Hierbij worden alle ict-diensten van KPN geïntegreerd in het overgenomen Getronics, dat als een zelfstandige dochter doorgaat.

Lees het uitgebreide verhaal 'KPN is klaar met bellen' in ons archief.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2195886). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.