Managed hosting door True

Fransen pakken illegale downloads aan

Dit artikel delen:

De Franse overheid, internetaanbieders en uitgevers van muziek en film slaan de handen ineen om het aantal ongeoorloofde downloads te verminderen. Downloaders lopen de kans om te worden afgesloten van internet.

Franse aanbieders van internetverbindingen gaan waarschuwingen uitdelen aan mensen die zonder toestemming muziek- en/of filmbestanden van internet downloaden. Als de downloader daarop geen actie onderneemt, wordt zijn toegang tot internet tijdelijk of voor goed geweigerd.

Deze opmerkelijke beslissing is het gevolg van noodkreten uit de muziek- en filmindustrie, die door de ongeoorloofde downloads hun inkomsten fors zien teruglopen. De muzieksector heeft hiervoor uitvoerig gelobbyd bij de Franse overheid en internet service providers.

Wilde Westen

De noodkreet is door de Franse president Nicolas Sarkozy goed begrepen. "We lopen het risico dat we de ondergang van onze cultuur meemaken." Volgens Sarkozy moet het internet geen Wilde Westen worden, "een gebied zonder regels waar outlaws straffeloos producten kunnen buitmaken over de rug van de artiesten."

Als onderdeel van de overeenkomst zal een onafhankelijke authoriteit worden opgericht die beslist over wanneer de elektronische waarschuwingen worden verstuurd aan internetgebruikers. De muziek- en filmindustrie heeft moeten beloven om hun producten sneller en gemakkelijker op het web beschikbaar te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En hoe willen ze daar achterkomen? Ze mogen namelijk geen traffic van jou bijhouden, ivm de privacy wet..

@ Gatekeeper

Google eens op aftapverplichting. Er bestaat al jaren een levendige discussie over tussen ISP's en Overheid. De overheid kan namelijk als toezichthouder op naleving van de wet wel degelijk informatie van/over je verzamelen. Sterker nog, als ik me niet vergis wordt op dit moment al heel veel verkeer gemonitord en gescreend op abnormaliteiten die door de staat als bedreigend worden ervaren.

Wanneer je een wettelijk misdrijf begaat, is privacy volgens mij van ondergeschikt belang.

Ik kan alleen maar zeggen: gelukkig zijn we in NL nog niet zover ... want: waar ligt de grens?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.