Managed hosting door True

Sun levert servers en diensten aan EU

Dit artikel delen:

Sun gaat 1100 servers leveren aan de Europese Unie. Daarvoor is maandag een contract ondertekend met het bestuursorgaan van Europa. De overeenkomst heeft een waarde van bijna 96 miljoen euro.

Sun Microsystems gaat 1100 servers en bijbehorende diensten leveren aan de Europese Unie. Het gaat om servers conform versie 3 van de Single UNIX specificaties die bij de verschillende bestuursorganen van de EU worden ingezet. In het contract zijn ook opties, uitbreidingen en diensten inbegrepen zoals onderhoud, applicatiemigratie en professionele diensten. Sun zal ook bestaande servers bij de verschillende instellingen, organen en agentschappen van de EU verwijderen. Het merendeel van deze instellingen bevindt zich in Brussel en Luxemburg.

Het prijs-kwaliteitsargument was voor de Europese Commissie doorslaggevend bij de keuze voor Sun. Het meerjarige raamcontract werd na aanbesteding toegekend aan Sun op 31 juli 2007 voor een periode van 2 jaar (voor de aankoop van servers en bijhorende materiaal) met ingang vanaf de ondertekeningsdatum. Maandag zetten de Europese Commissie en Sun de handtekening onder het definitieve contract.

De kosten van het contract (bijna 96 miljoen euro) wordt gedragen door alle deelnemende instellingen. De Europese Commissie draagt zelf 81.430.488,29 euro bij aan het totale bedrag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.