Managed hosting door True

Getronics PinkRoccade verkoopt escrow-diensten

Dit artikel delen:
Getronics

Getronics PinkRoccade verkoopt zijn software escrow-diensten aan Escrow Europe. Bij de verkoop gaat het alleen om de lopende contracten. De betrokken medewerkers blijven in dienst van Getronics PinkRoccade.

Escrow-activiteiten vormen niet langer een kernactiviteit voor Getronics Pinkroccade. Dat is de reden voor de verkoop aan Escrow Europe, legt directeur Security & Continuity Services Henk Hendriks van Getronics Pinkroccade uit.

Software escrow is een verzekering op het vlak van softwarelicenties. Softwareleveranciers brengen hierbij een kopie van de broncode onder bij Escrow Europe, die fungeert als neutrale derde partij. Wanneer een vooraf gedefinieerde afgiftegrond optreedt, bijvoorbeeld een faillissement van de leverancier, hebben geregistreerde licentiehouders toegang tot het escrow-depot.

Calamiteiten

Op die manier komt de softwareleverancier tegemoet aan de beveiligingseisen van klanten. Licentienemers hebben hierdoor bij calamiteiten altijd toegang tot de broncode. Dankzij de escrow-diensten beschermen softwareleveranciers hun intellectuele eigendom en voldoen ze aan het compliance- en risicobeheerbeleid van klanten. Naast de bewaarfunctie en juridische naleving van de escrow-overeenkomst zorgt Escrow Europe ook voor technische verificaties van het materiaal en de verversing van het escrow-depot in lijn met het release-beleid.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-16T10:42:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.