Sogeti ontwikkelt software voor het Nationaal Archief

Dit artikel delen:

Sogeti gaat software ontwikkelen voor het digitaal depot van het Nationaal Archief. In samenwerking met verschillende partijen wordt een digitaal depot opgezet om de groei van digitale informatie bij de overheid te stoomlijnen.

Sogeti ontwikkelt software voor het digitaal depot van het Nationaal Archief. Het digitaal depot van het Nationaal Archief moet de groeiende digitale informatiestroom bij de overheid stroomlijnen. Er wordt een digitaal depotsysteem opgezet dat bestaande digitale informatie toegankelijk houdt voor een breed publiek (ontsluiting) en aanpast aan toekomstige bestandsformaten zodat de informatie ook in de toekomst toegankelijk blijft.

Naast Sogeti zijn onder andere het Gemeentearchief Rotterdam en National Archives Londen betrokken bij de ontwikkeling van het digitaal depot. Naar verwachting wordt in 2009 voor het eerst proefgedraaid met het digitale depotsysteem. Er komt eerst een testfase bij het Ministerie van Binnenlandse zaken en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Sogeti heeft de opdracht na een aanbestedingsperiode gegund gekregen. Het Nationaal Archief heeft gekozen voor Sogeti vanwege de ervaring die het bedrijf heeft in het ontwikkelen van programmatuur bij de overheid. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt over het contract met Sogeti.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-12T10:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.