Managed hosting door True

IBM mag geen contracten afsluiten met overheid VS

Dit artikel delen:

IBM krijgt voorlopig geen nieuwe opdrachten toegewezen van de Amerikaanse overheid. De uitsluiting is het gevolg van een onderzoek naar voorkennis bij een openbare aanbesteding.

IBM is voorlopig uitgesloten van nieuwe opdrachten bij Amerikaanse federale instanties. De uitsluiting geldt zolang er een onderzoek loopt naar mogelijke fouten bij de samenwerking tussen IBM en het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA).

IBM sleepte in 2006 de aanbesteding binnen van een grote vervangingsronde van ict-systemen bij EPA. Daarbij zou het computerconcern gebruik hebben gemaakt van vertrouwelijke informatie over het contract die het via EPA-medewerkers in handen kreeg. De aanbesteding vertegenwoordigde een waarde van 80 miljoen dollar. Het openbaar ministerie heeft IBM en enkele medewerkers van het bedrijf opgedragen om tekst en uitleg over de zaak te geven.

Duur

De duur van de uitsluiting is afhankelijk van de voortgang van het onderzoek dat ongeveer een jaar gaat duren. IBM stelt dat de stop op overheidsopdrachten geen invloed heeft op lopende opdrachten.

Het bedrijf haalde in 2007 voor 1,3 miljard dollar aan opdrachten voor de Amerikaanse overheid binnen. Dat komt neer op ongeveer een procent van de jaaromzet. IBM zegt mee te werken aan het onderzoek maar onderneemt tegelijkertijd gerechtelijke stappen om de duur van de boycot te beperken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Schijnbaar houdt IBM zich niet alleen in NL aan de regels van een eerlijke concurentie (bij de overheid), ik breng maar in herinnering de Belastingdienst case/verstrengeling in NL.

Jammer dat zo'n bedrijf dat nodig heeft om te kunnen overleven, of om zo ECHTE innovaties in de ICT bij organisaties tegen te houden/vertragen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-02T14:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.