Imtech scoort grote opdracht Landmacht

Dit artikel delen:

Imtech heeft een defensie-order van bijna dertig miljoen euro binnengesleept. De dienstverlener wordt, samen met TBI Techniek, verantwoordelijk voor de technische oplossingen in het nieuw te bouwen hoofdkwartier van de Landmacht in Utrecht. Een deel ervan betreft het inrichten van een basis-ip-infrastructuur.

Het nieuwe hoofdkwartier van de Nederlandse Koninklijke Landmacht wordt gevestigd op het bestaande terrein van de Kromhout Kazerne in Utrecht. Het project komt voort uit het besluit van het Nederlandse ministerie van Defensie om de staf van het Commando Landstrijdkrachten op dit terrein te centraliseren. Tevens worden hier diverse andere Defensie-onderdelen gevestigd, waaronder het Commando DienstenCentra en de Defensie Materieel Organisatie. Er komen circa drieduizend defensiemedewerkers te werken.

De technische oplossingen van Imtech en TBI Techniek voorzien in beveiliging en tal van duurzame systemen, waaronder geavanceerde warmtekrachttechnologie, opslag van warmte of koude ten behoeve van respectievelijk verwarming of koeling, lucht- en klimaattechnologie en groene' daken met milieuvriendelijke riolering. Een woordvoerder vertelt dat de combinatie ook de basis-ict-infrastructuur mag aanleggen. 'Dat gebeurt op basis van ip. De inrichting van de werkplekomgeving alsmede de computerruimte hoort hier echter niet bij. '

PPS

Opdrachtgever is Komfort, een PPS-consortium (Publiek Private Samenwerking) bestaande uit Ballast Nedam, Strukton en John Laing. Dit consortium realiseert, exploiteert, beheert en onderhoudt de Kromhout Kazerne (25-jarige opdracht met een totale waarde van 450 miljoen euro). De realisatie van alle duurzame elektrotechnische en werktuigkundige oplossingen en hiermee samenhangende technische systemen en installaties is uitbesteed aan Imtech en TBI Techniek. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van bijna zestig miljoen euro, waarvan Imtech de helft krijgt.

In totaal gaat het bij de nieuwe Kromhout Kazerne om circa 112.000m² duurzame vloeroppervlakte (verdeeld over vijf kantoorgebouwen), diverse gebouwen (14.000m²) voor sport-, gezondheid- en vergaderfaciliteiten, alsmede de legering van ongeveer 150 medewerkers en een parkeergarage. De oplevering is eind 2011.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goh leuk, als oud van dpl sld 1 heutszer 424 infbev
is dat leuk om te zien dat de kazerne waar ik zeker 10 maanden gelegerd was deze bestemming gekregen heeft

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-13T13:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.