Bedrijven bundelen krachten om zaaksystemen

Dit artikel delen:
Handen

De automatiseerders Brein Informatisering en Solviteers gaan nauw samenwerken bij het verkopen van het zaaksysteem Inproces aan gemeenten. Ook de partijen Seneca, Perfectview en QNH hebben een samenwerkingsverband aangekondigd. Onder de naam Onegov bieden ze de overheidsmarkt een platform voor zaak- en klantgericht werken aan.

Zaaksystemen zijn in bij gemeenten en provincies. In een zaaksysteem kunnen alle zaakdossiers eenduidig worden opgeslagen en gemeentebreed worden behandeld. Met de nieuwe software verwachten overheden efficiënter te kunnen werken en burgers en ondernemers een betere e-dienstverlening te kunnen bieden.

Brein en Solviteers werkten eerder samen tijdens de aanbesteding van een zaaksysteem voor Dimpact. Brein trad daarbij op als leverancier van het pakket Inproces, Solviteers als implementatiepartner. Hoewel de combinatie zich uiteindelijk terugtrok als kandidaat beviel de samenwerking dusdanig goed dat beide bedrijven besloten de krachten te bundelen en de samenwerking uit te breiden.

Brein richt zich hierbij op de doorontwikkeling en verkoop van het Inproces-platform. Solviteers is de implementatiepartner van Brein en ondersteunt gebruikers van Inproces kunnen werken. De samenwerking komt al van nut na de recent door Brein gewonnen Europese aanbesteding voor de front- en midoffice bij gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Onegov

Ook Seneca, PerfectView en QNH hebben de krachten gebundeld. In het platform Onegov voor zaak- en klantgericht werken biedt Seneca zijn frontoffice-oplossingen aan, levert Perfectview de software voor zaaksystemen en klantcontactcentra en biedt QNH documentbeheersoftware en kennis van Microsoft-producten, zoals Sharepoint. Perfectview en QNH werken al langer met elkaar.

Het platform is gebaseerd op Microsoft-technologie en moet zorgen voor een geïntegreerde oplossing voor e-dienstverlening van overheidsinstellingen. Onegov probeert ook een actieve gebruikersgroep van de grond te tillen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-01T11:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.