Netwit benoemt Mea Kessler tot voorzitter

Voorzitter hamer

Branchevereniging voor de corporaties Netwit heeft in de vijftigjarige Mea Kessler een nieuwe voorzitter. Kessler is in haar dagelijks werk teamleider functioneel applicatiebeheer bij Ymere. Zij bekleedde eerder in het Netwit-bestuur de post van vice-voorzitter en volgt Harry Hofman op. Hij is acht jaar lang voorzitter geweest, maar blijft vanwege zijn kennis en ervaring aan als plaatsvervangend voorzitter.

Bij de onlangs gehouden algemene ledenvergadering van Netwit zijn vijf van de zes reglementair aftredende bestuursleden herbenoemd. Joop Schoppers, bestuurslid van het eerste uur, stelde zijn bestuursfunctie beschikbaar wegens andere activiteiten bij zijn werkkring, corporatie De Woonplaats.

Ambities

De nieuwe voorzitter Mea Kessler is sinds vijf jaar werkzaam op het gebied van informatiemanagement binnen de corporatiebranche en is sindsdien lid van Netwit. Ze is van plan om zich de komende twee jaar toe te leggen op een professionele sturing van Netwit. 'Netwit is in 2001 begonnen als vrijwilligers- en vriendenclub. Hoewel het als vereniging nog steeds door vrijwilligers wordt gerund, is het inmiddels een echte organisatie geworden. Ik wil het op een aantal zaken verder professionaliseren.'

Kessler denkt daarbij aan het zoeken naar sponsors om de financiële mogelijkheden te verbreden en het leveren van meer diensten met toegevoegde waarde aan de leden. 'We willen bijvoorbeeld meer inspelen op de ict-ontwikkelingen die buiten de corporatiewereld plaatsvinden. Ook proberen we een dienstenmodel op te bouwen voor de kleine corporaties. Voor deze organisaties is het lidmaatschap van Netwit vaak te duur.' Bij de brancheverenging zijn zo'n 150 corporaties aangesloten (in totaal 170 leden). In totaal zijn er ruim vierhonderd corporaties. In de strategienota van Netwit is de ambitie opgenomen om elke corporatie lid te maken, aldus de kersverse voorzitter.

Corporatieplein

Netwit is mede-organisator van de ict-beurs Corporatieplein in de Expo Houten op 27 september 2012. Netwit en een aantal corporatieautomatiseerders namen eerder deel aan de Bouw & ICT-beurs in de Utrechtse Jaarbeurs, maar daar komt niet de juiste doelgroep, aldus Kessler. 'Die beurs is gekoppeld aan de grote Bouwbeurs en daar komen toch vooral, gechargeerd gezegd, de mannen met de emmers die niet in corporatie-ict zijn geïnteresseerd.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als projectmanager van de Internationale BouwBeurs in Jaarbeurs Utrecht zou ik graag willen toevoegen dat binnen het zeer brede bezoekerspalet van deze beurs er naast emmerdragende vakmannen ook 14% bezoekers met interesse in bouwgerelateerde ICT rondlopen. Dat levert onze deelnemers in het segment Bouw & ICT dus zo'n 15.000 gerichte bezoekers op!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-06T11:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.