Rijk gaat ICT-dashboard in 2014 vernieuwen

Dit artikel delen:

De website www.rijksictdashboard.nl krijgt medio 2014 een opfrisbeurt. Via dit dashboard is de voortgang van grote ict-projecten en ict-projecten met een hoog risicoprofiel bij de rijksoverheid te volgen. Er is echter veel kritiek op de monitor omdat alle projecten constant op groen lijken te staan. Volgens Rijks-cio Maarten Hillenaar komt de opzet van het dashboard niet duidelijk genoeg over en moet dit via een restyling worden verduidelijkt.

Op het Rijks-ICTdashboard, dat medio 2011 van start ging, is de status van grote en risicovolle van het rijk weergegeven in drie kleuren: groen, oranje en rood. Alle projecten lijken echter constant op groen te staan, een beeld dat niet overeenkomt met dat van slechtlopende en budgetoverschrijdende grote projecten bij het rijk.

Chief information officer (cio) Maarten Hillenaar snapt de sentimenten maar legt uit dat het beeld in lijn is met de rapportages die vanuit de verschillende ministeries naar de Tweede Kamer worden gestuurd. 'Als daaruit blijkt dat er maatregelen nodig zijn of budgetbijstellingen en de Kamer is akkoord, dan is dat formeel beleid geworden en houdt het project een groene status. Overigens betekent een rode kleur niet dat een project moet stoppen, maar dat er snel maatregelen moeten worden genomen', stelt hij.

De oranje kleur houdt in dat er verbeterpunten moeten worden opgepakt. De rijks-cio meldt dat het dashboard medio 2014 een restyling krijgt zodat de opzet als rapportagemonitor duidelijker naar voren komt.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik hoop dat ze ook wat doen aan de snelheid van de website, want echt snel is het niet. Zo zonde altijd als er alleen maar naar het uiterlijk gekeken wordt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-04T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.