ICT Automatisering en Intersystems in zorgpact

Dit artikel delen:
Ziekenhuis verpleegster zorg

ICT Automatisering uit Barendrecht gaat een wereldwijde samenwerking aan met het Amerikaanse Intersystems. De bedrijven bundelen de krachten op het gebied van zorg-automatisering. Ze koppelen hun technologie en kennis en richten zich in eerste instantie op de integratie van apparatuur voor radiotherapie.

De samenwerking is in oktober 2013 tot stand gekomen bij een opdracht voor het Massachusetts General Hospital (MGH) in de Amerikaanse stad Boston. ICT Automatisering integreert de apparatuur voor radiotherapie (proton-technologie) en gerelateerde systemen. Het gebruikt een platform van Intersystems voor de koppeling van die systemen en gegevens. Zo zijn de apparatuur en gegevens beschikbaar voor verschillende afdelingen van het ziekenhuis. De koppeling moet de werkwijze versnellen en het gebruik van de apparatuur efficiënter maken. Dat moet uiteindelijk ook de zorg voor patiënten verbeteren.

Robert Eggermont, Sales Manager Benelux van Intersystems: 'Om tot optimale zorgverlening te komen, dienen de werkprocessen bij de diverse medische disciplines beter op elkaar te worden afgestemd. ICT Automatisering heeft ruim dertig jaar ervaring in het ontsluiten van medische informatie.' In het artikel 'Medical Data Exchange, maakt informatie van losse gegevens' omschrijft ICT Automatisering hoe het de workflow van radiotherapie in het Massachussetts General Hospital (MGH) aanpakt.

ICT Automatisering

ICT Automatisering richt zich voornamelijk op ict-oplossingen in de automobielbranche, logistiek, industrieële automatisering, energie- en zorgsector. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen en telt ongeveer achthonderd medewerkers.

Het Amerikaanse Intersystems, heeft werelwijd 25 vestigingen waaronder kantoren in de Benelux. Het bedrijf telt bijna dertienhonderd medewerkers. Het bedrijf ging in 2009 al een samenwerking voor zorg-automatisering aan met Centric. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb grote bewondering voor Intersystems. Volgens mij zijn ze niet beursgenoteerd en hebben ze één van de krachtigste database systemen in de wereld. Cachë (hun database) is volgens mij het meeste gebruikte systeem in zorg in de VS.

Kost wat, maar dan heb je ook wat :-)

Vind het een logische samenwerking en wens beide bedrijven veel succes toe.

Hun database is nooit mainstream geworden en dat is jammer. Voor startups is het vaak een te grote kostenpost en daarnaast zijn er maar weinig specialisten te vinden. Ook hun IDE (mijn ervaring is langer dan 7 jaar geleden) is minder gelikt dan die van concurrentie, dus er valt nog van alles voor ze te winnen.

Je bent me met je reactie weer eens net voor. Ik ken beide partijen van wat korter geleden. Hoewel ik zo af en toe mijn reserves heb in de zakelijke kruisbestuivingen tussen EU bedrijven en Amerikaanse, dat heeft louter te maken met de perikelen die aan het licht zijn gekomen de voorbije jaren, ligt het hier anders.

De samenwerking kan wel eens iets heel moois op leveren. Proficiat aan allen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-09T10:02:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.