NEN start commissie voor EU-norm e-factuur

Dit artikel delen:

Normalisatie-instituut NEN heeft de normcommissie Elektronisch factureren opgericht. Die groep moet invloed uitoefenen op de inhoud van een nieuwe Europese norm voor elektronisch factureren. Het gaat om Europese richtlijnen voor elektronisch factureren bij overheidsopdrachten. Die zijn op 6 mei 2014 door de Europese commissie gepubliceerd en moeten nu tot een norm worden gesmeed. Woensdag 3 september 2014 vindt de kick-off meeting van de Nederlandse normcommissie plaats. Belanghebbenden kunnen zich aanmelden bij NEN.

Volgens de Europese Richtlijn moeten de lidstaten van de EU er straks voor zorgen dat aanbestedende instanties elektronische facturen kunnen ontvangen en verwerken die voldoen aan de toekomstige Europese norm. Betrokkenheid bij de ontwikkeling van de norm verloopt via de nationale normalisatie-instituten in Europa, voor Nederland is dat NEN.

De NEN-commissie ‘Elektronisch factureren’ is opgericht om de Nederlandse inbreng af te stemmen. Vanuit deze commissie wordt ook de Nederlandse delegatie afgevaardigd naar Europese vergaderingen bij CEN.

In de NEN-normcommissie kunnen partijen deelnemen die een belang hebben bij het onderwerp ‘elektronisch factureren’. Door aan de normcommissie deel te nemen, kunnen zij invloed uitoefenen op de inhoud van de Europese norm. Bovendien worden deelnemers uit eerste hand geïnformeerd over de inhoud en de ontwikkeling van de toekomstige normen. Deelnemers in de commissie stellen gezamenlijk vast welke speerpunten belangrijk zijn voor de Nederlandse belanghebbenden.

Kick-off

Tijdens de eerste bijeenkomst van de normcommissie ‘Elektronisch factureren’ wordt uitgelegd hoe het ontwikkelingstraject van de Europese norm eruit zal zien en hoe hieraan vanuit Nederland kan worden deelgenomen.

Ook de andere Europese normdocumenten voor elektronisch factureren die op verzoek van de Europese Commissie zullen worden ontwikkeld, komen aan bod.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-24T10:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.