Managed hosting door True

Europa trekt 700 miljard euro uit voor 5G

Eurocommissaris wil niet achterlopen op de Verenigde Staten en China

 

Europese aanbesteding Europa vlaggen

Eurocommissaris Günther Oettinger meent dat Europa minimaal zevenhonderd miljard euro moet investeren in zijn digitale infrastructuur. Denk hierbij aan 5G en glasvezel. Dit om op zijn minst gelijke tred te houden met de Verenigde Staten en China.

Eurocommissaris Günther Oettinger stelt dat investeringen in 5G en glasvezel dringend noodzakelijk zijn om niet verder achteruit geslagen te worden ten opzichte van de Verenigde Staten. Oettinger stelt dat bedrijven als Amazon en Google flinke voordelen ondervinden uit een Amerikaanse standaard voor internet, waardoor ze een betere kennis hebben van de behoeften van klanten, vergeleken met de meeste Europese klanten. 

Afgezien van de grote investering, werkt Oettinger ook aan een uniforme wetgeving voor de Europese landen. 'Over minder dan twee jaar hebben we één Europese standaard en een balans tussen databescherming en het recht om data te gebruiken. (…) We moeten onze krachten bundelen, want onze 28 markten zijn afzonderlijk niet sterk genoeg om te concurreren met Silicon Valley en China.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5830339). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Hopelijk wachten ze nog even totdat de UK niet meer meedeelt

Lopen we kwa internet achter bij de VS? Denk het niet: http://www.welingelichtekringen.nl/tech/454690/deze-10-landen-hebben-het-snelste-internet-ter-wereld.html
De VS staat, in 2015 dus, op plaats 17 en van de 10 plaatsen in de top tien zijn er 7 uit Europa.
Hebben die een standaarder internet dat wij niet hebben? Lijkt me heel spannend dat zij een ander standaard internet hebben dan wij.
"betere kennis hebben van de behoeften van klanten", Als je dat wilt moet je gewoon nog meer cookies en reclame plaatsen en alles van iedereen opslaan. Dat kan nu ook al.
Geef die 700 miljard alsjeblieft ergens anders aan uit.

Inderdaad zou het een mooi streven zijn als alle telefoon en coax kabels vervangen worden door glas, en met name in de wat meer afgelegen gebieden die anders in een soort van communicatie black hole terecht komen. Dat zien we in Nederland al gebeuren, en hier proberen overheden dat al op te vangen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×