Managed hosting door True

Prins Constantijn blijft StartupDelta-gezant

 

Prins Constantijn van Oranje

Foto: shutterstock.com

Prins Constantijn van Oranje is blijft speciaal gezant van StartupDelta. Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft hem gevraagd om nog anderhalf jaar deze rol te vervullen.

Prins Constantijn is per 1 juni 2016 aangesteld als ‘special envoy’ van Startup Delta. Hij nam het stokje over van Neelie Kroes. Die oud-eurocommissaris bekleedde van begin 2015 tot en met halverwege 2016 de functie.

De prins kijkt er naar uit om zijn werk bij StartupDelta voort te zetten. ‘Innovatie en ondernemerschap zijn van essentieel belang voor de Nederlandse concurrentievoordeel. Ik ben ervan overtuigd dat we op dit moment in staat zijn om Nederland tot het meest innovatieve land van Europa te maken’, aldus de ambassadeur.

StartupDelta is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Overheden, kennisinstellingen, startups, financiers en bedrijven werken samen om Nederlandse startups te ondersteunen in de vorm van onder meer kapitaal, netwerken en kennis.

StartupFest Europe en CES

In het afgelopen jaar heeft de prins in zijn rol als speciaal gezant diverse evenementen bijgewoond. Zo speelt hij een belangrijke rol bij StartupFest Europe, die dit jaar van 25 tot en met 28 september plaatsvindt. Zo ook vorig jaar. Toen bezocht hij samen met zijn zoon de Campus Party, een evenement in het teken van tech-ontwikkelingen als drones, robotica en virtual reality. Ook opende hij, samen met Henk Kamp, de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

De ambassadeur was in januari dit jaar ook aanwezig op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. Daar opende hij samen met minister Kamp het Holland Startup Pavillion en introduceerden zij de online tv-zender Startup Holland TV.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6200099). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Overheid

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×