Ook België krijgt ‘coronapas’

Dit artikel delen:

Na Denemarken maakt ook België werk van een ‘coronapas’. Dat is een app waarbij je kan aangeven of je al dan niet gevaccineerd bent. De app wordt uitgedokterd door het agentschap Digitaal Vlaanderen.

Brussels minister-president Rudy Vervoort pleitte onlangs nog voor een coronapas. ‘Voor wie gevaccineerd is, moet dit leiden tot verandering. We kunnen niet zeggen dat ze moeten wachten tot de sceptici een besluit hebben genomen. Zodra de hele bevolking de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren, lijkt het me heel legitiem om zo’n coronapas in te voeren’, aldus de Brusselse minister-president. Die wordt geciteerd in De Standaard. In Denemarken bestaat het al. Wie met de coronapas kan aantonen dat hij gevaccineerd of getest is, mag op café of naar de bioscoop.

Blijkbaar is België het idee ook genegen en is er met de gewesten afgesproken dat het agentschap ‘Digitaal Vlaanderen’ de coronapas zal uitwerken. Wanneer de app klaar zal zijn is nog niet duidelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-04T09:10:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.