Logica nomineert afstudeerders voor prijs

Ict-dienstverlener Logica reikt donderdag 11 november de Working Tomorrow Graduate Awards uit. De prijs is een onderdeel van het afstudeerprogramma van het bedrijf waaraan jaarlijks ongeveer 120 studenten deelnemen. Zij toetsen nieuwe technologie op haalbaarheid en technologische kansen.

De studenten die voor de prijs in aanmerking komen, gingen tijdens hun afstudeerstage onder meer op zoek naar factoren die de toekomstige implementatie van mobiel werken, IPTV, locatiegebonden diensten en communicatieoplossingen kunnen bespoedigen. Genomineerde afstudeerders bedachten bijvoorbeeld een touchscreen-berichtenbord voor ouderen en een systeem dat via augmented reality zieke bomen of kapotte vuilnisbakken meldt bij de gemeente.

De vijf genomineerde inzendingen worden beoordeeld op het innovatieve karakter, de toepasbaarheid en op maatschappelijk toegevoegde waarde. Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan afstudeerder Freek Uijtdewilligen. Hij bedacht een technologie waarbij digitale informatie en live-beelden van een mobiele telefoon met elkaar gecombineerd worden. Daardoor kan een mobieltje bijvoorbeeld aanbiedingen van winkels laten zien.

Hogeschool Rotterdam riep Logica vorig jaar uit tot stagebedrijf van het jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-14T16:28:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.