Managed hosting door True

'Werknemer krijgt meer expertise door crisis'

Hoewel de economische crisis voor de meeste werknemers een blok aan het been is, zijn er ook personeelsleden die zich ontwikkelen tijdens de recessie. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Blauw Research. Werknemers zouden vooral expertise opbouwen en meer verantwoordelijkheid krijgen.

Vooral werknemers onder de dertig zouden een positieve draai weten te geven aan het slechte economisch tij. Mannen blijken iets betere 'recessiegroeiers' dan vrouwen.

Behoorlijk ambitieus

De analisten waarschuwen werkgevers: het is in hun belang om bijtijds te signaleren wanneer de personeelsleden toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière. 'Recessiegroeiers zijn mogelijk de eerste die een organisatie verlaten als ze er niet binnen afzienbare tijd in slagen de doorgemaakte groei te verzilveren', aldus de onderzoekers die de recessiegroeier omschrijven als 'behoorlijk ambitieus'. Zij zouden vaker gericht zijn op promotie dan personeelsleden die geen snellere groei hebben doorgemaakt.

De trend is vooral zichtbaar in het bedrijfsleven, omdat non-profitorganisaties en overheidsinstanties minder last hebben van de economische crisis.

De analisten van Blauw Research ondervroegen 810 werknemers in loondienst. Ze deden dat in opdracht van uitzendbureau Randstad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-25T10:13:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.