Managed hosting door True

Google geeft personeel 10 procent meer loon

Werknemers krijgen ook eindejaarsuitkering van 1000 dollar

Google geeft alle 23.000 werknemers een loonsopslag van tien procent. Het bedrijf doet dit vooral om te voorkomen dat werknemers overlopen naar concurrenten. Facebook wist de laatste tijd namelijk meerdere softwareontwikkelaars van Google in te pikken. Ook geeft Google elke medewerker een eindejaarsuitkering van duizend dollar. Dit meldt het Belgische ict-vakblad Data News.

Bedoeling is het moreel van het personeel hoog te houden en te vermijden dat ze naar een concurrent overstappen. Volgens de Wall Street Journal werd de salarisverhoging in een interne mail bekendgemaakt. Volgens andere media krijgt het personeel ook een eindejaarspremie van duizend dollar. De maatregelen zouden de internetreus tot een miljard dollar per jaar kosten.

Google wil met de hogere lonen zijn personeel aan boord houden. Het bedrijf verloor al heel wat softwareontwikkelaars aan de concurrentie, in het bijzonder aan Facebook. Tien procent van de werknemers van Facebook zouden Google-veteranen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hier zijn ze dus niet echt krenterig :-)

Dan zijn ze bij Atos O. een stuk minder vrijgevig!

De slag om goed personeel is dus begonnen ;-)

Kijk, zij snappen de waarde van goed personeel. En waar praten we eigenlijk over?
Even een klein sommetje:
Laten we zeggen, gemiddeld jaarsalaris €50.000,- (let wel, gemiddeld wereldwijd)
Dat betekent per persoon €5000,- extra. Plus €1000,- bonus is €6000 per persoon. Bij 23000 werknemers is dat een extra kosten post per jaar van: €138.000.000,-!
Best wel veel geld, maar had Google niet net een NETTO winst van 6,3 MILJARD dollar gemaakt? We paretn dus over een investering van 2% van de netto winst in je meest waardevolle asset. Slim bekeken van die jongens ;-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-11T10:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.