Rechter weigert hoger beroep spammer

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft begin deze week een hoger beroep van een online dating website tegen de universiteit van Texas afgewezen.

De spammer White Buffalo Ventures, een uitbater van de datingsite Longhornsingles.com stuurde in 2003 duizenden reclamemails aan studenten van de Texaanse universiteit. Het bedrijf was aan deze adressen gekomen doordat het deze had opgevraagd bij de universiteit. Meteen na de eerste mailing ontving de universiteit veel klachten. De universiteit vroeg de spammer zijn bulkzendingen te staken. Toen dat niet gebeurde blokkeerde de universiteit alle ip-adressen van de spammer.

Dit was voor White Buffalo aanleiding om naar de rechter te stappen. Met de Can-Spam act in de hand wees het bedrijf erop dat de universiteit de vrijheid van meningsuiting met voeten trad. Dit zou zwaarder moeten wegen dan het argument van de universiteit die zijn netwerk wilde beschermen tegen een stortvloed van duizenden ongewenste reclameberichten. Inmiddels hebben drie Amerikaanse rechters de universiteit gelijk gegeven.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-10T13:58:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.