Overgrote deel thuis-pc's besmet met spyware

Dit artikel delen:

In het eerste kwartaal van 2006 blijkt dat wereldwijd 87 procent van de thuis-pc's is besmet met spyware. Dat is een stijging van 15 procent ten opzichte van het laatste kwartaal vorig jaar.

In het eerste kwartaal kwamen met name adware (spyware voor advertentiedoeleinden) en kwaadaardige trojans en system-monitors veel vaker voor. Bijna een derde van de privé-computers is besmet met zo’n trojan. De meest voorkomende trojan, Trojan-Downloader-Zlob, kwam dit kwartaal dubbel zo vaak voor. Ook de mate van besmetting is verergerd. Een besmette computer had het eerste kwartaal van 2006 gemiddeld 29,5 spyware-sporen, dat is een stijging van 24 procent. De cijfers zijn afkomstig van Webroot Software, ontwikkelaar van anti-spyware producten zoals SpySweeper.

Ook alarmerend is de sterke stijging van de aanwezigheid van adware. Ondanks de recente processen en wetgeving gericht op het dwarsbomen van de inspanningen van illegale adware verkopers, blijkt dat het percentage met adware besmette pc's is gestegen van 45 procent (vierde kwartaal 2005) naar 59 procent (eerste kwartaal 2006). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Simpelweg de adverteerders op Internationale schaal aanpakken en financieel totaal uitkleden. Dan leren ze het vanzelf af.

Inderdaad er komt steeds meer spyware, helaas is het zo dat niet helemaal duidelijk is welke bescherming het beste werkt tegen spyware en ad-ware, ik denk dat, dat komt door de hoeveelheid aanbiedingen, misschien kunt u er een aantal benoemen om de pc's beter te beschermen .

Ja geen wonder maar Webroot noemt cookies al spyware dus niet echt betrouwbaar dus.
Het aantal sporen dat webroot vind is meer dan dat er echt zijn.
Ik heb het idee dat dat programma zich nuttiger wil laten blijken als het is.
Misschien is het wel de beste in verwijdering spyware maar ik geloof niet helemaal in al de sporen die hij vind

ik heb hem vergeleken met 8 andere antispyware programma's waaronder Ad-aware SE, spybot-search and destroy, Xoftspy, Spyware doctor, Zonelabs antispyware, Hitmanpro antiheuristieken en BRRRRRRR Windows antispyware.

En ik geloof nooit dat webroot echt zoveel beter is als al die andere.

Tsja, iemand die spyware op z'n pc heeft verdiend ook niet beter dan dat. Bovendien maakt het niet uit of men spyware heeft omdat het sowieso geen straf is, men weet immers niet dat men besmet is.

De remedie is volgens deskundigen al even fantastisch, antivirus en antispyware installeren. Lachuuuh, zeg dat tegen een virusschrijver.

Ach ja, misschien heb ik zelf wel spyware nietwaar? M'n besturingssysteem is tenslotte een van de meest lekke systemen ooit uitgebracht; W2K.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-10T11:08:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.