Managed hosting door True

Organisaties zien keyloggers toenemen

 

Het afgelopen jaar is een groter aantal onderneming getroffen door een hacking-tool of keylogger dan vorig jaar. Bij bijna één op de vijf organisaties haalden werknemers een hacking-tool of keylogger binnen op het netwerk.

Dat blijkt uit het Web@Work-onderzoek onder it-beslissers door Websense. Vorig jaar had nog maar 12 procent van de organisaties te maken met keyloggers of hacking-tools. Volgens Websense behoren key-loggers tot één van de gevaarlijkste soorten spyware, omdat ze toetsaanslagen en screenshots vastleggen en deze later terughalen om gebruikerssessies te reconstrueren.

Eénderde van de it-beslissers zegt veel vertrouwen te hebben in hun vermogen om aantasting van werknemerpc’s door bots te voorkomen als deze niet met het bedrijfsnetwerk verbonden zijn. Verder gaf 19 procent aan dat bedrijfscomputers of –laptops van hun werknemers al eens zijn aangetast door een bot. De meningen over hoe te handelen als met betrekking tot bots zijn verdeeld: 62 procent filtert het bot-verkeer in het netwerk, 14 procent doet dit niet en 24 procent was hierover niet duidelijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1510429). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×