Wachtwoordenpolicy bedreiging voor it-beheer bedrijf

Dit artikel delen:

Een groot deel van de wachtwoorden die belangrijk zijn voor het it-beheer van een bedrijf worden opgeschreven op papier of opgeslagen in het hoofd van de it'er. Dat blijkt uit onderzoek van securitybedrijf Cyber-Ark.

Het bedrijf vroeg tijdens InfoSecurity in Londen aan tweehonderd it’ers wat de wachtwoordpolicy van hun bedrijf is. Het blijkt dat 38 procent van de it’ers belangrijke wachtwoorden opschrijft en dat 28 procent van de ondervraagden de wachtwoorden alleen in zijn hoofd heeft zitten. Dit betekent dat als de bewaarder van de wachtwoorden plotseling niet meer beschikbaar is, dit grote gevolgen heeft voor het it-beheer, aldus Cyber-Ark.

Ook heeft 15 procent van de ondervraagden nog nooit bedrijfkritische wachtwoorden veranderd. Een kwart van de bevraagde it’ers gaf aan dat adminwachtwoorden gedeeld worden met alle leden van de afdeling en dat de passwords vrijelijk gebruikt worden.

Volgens Cyber-Ark kan het grote problemen geven als computersystemen niet beheerd kunnen worden en dat kan weer vele uren productiviteitsverlies opleveren voor andere werknemers in de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-16T09:31:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.