Intel brengt patches voor Centrino en WiFi-beheer

Dit artikel delen:

Intel heeft patches uitgebracht voor fouten in de drivers voor zijn draadloze chipcombi Centrino, alsook voor de ProSet-beheersoftware voor die WiFi-hardware. De patches dichten gaten die uitvoering van kwaadaardige code mogelijk maken. Het is nog niet duidelijk of dit ook slaat op het fundamentele WiFi-gat dat zojuist is gedemonstreerd op de Black Hat-conferentie in Las Vegas.

De gaten die Intel nu dicht met de patches bieden kwaadwillenden de mogelijkheid op een pc in te breken via WiFi. Daarbij kan de aanvaller zichzelf aanvullende privileges op de doelcomputer toeëigenen. Daarnaast zou het zelfs mogelijk zijn een worm te creëren die zelfstandig van pc naar pc overspringt middels WiFi-verbindingen.

Onder meer beveilgigingsinstituut SANS Internet Storm Center en beveiligingsleverancier F-Secure waarschuwen voor deze gaten in de Centrino-combi. Dat chippakket omvat de Pentium-M processor, een bijbehorende systeemchipset en een eveneens gekoppelde WiFi-chipset. De patch, die maar liefst 129 MB groot is, moet handmatig geïnstalleerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-03T13:09:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.