Cisco onderzoekt op Black Hat onthuld gat in firewall

Dit artikel delen:

Cisco is nog bezig met een onderzoek naar het recent ontdekte beveiligingsgat in zijn PIX-firewall. Het gat is vorige week onthuld op de Black Hat-hackersconferentie in Las Vegas.

Details over het gat zijn vooralsnog niet bekendgemaakt, ook niet in de presentatie over VoIP-beveiliging van de Duitse ontdekker Hendrik Scholz. Hij deelde wel mee dat het gat makkelijk misbruikt kan worden om de firewall met SIP-pakketten (Session Initiation Protocol) te passeren en zelfs te beheren. Poorten zijn dan van buitenaf open te zetten om vervolgens interne servers gewoon te kunnen benaderen, aldus Scholz op Black Hat 2006.

Cisco is volgens de Duitse hacker al op de hoogte van het lek. Die producent van netwerkapparatuur laat nu echter weten dat het de ernst van het beveiligingsgat nog moet inschatten. Het zou slechts een misconfiguratie van de firewall-appliance kunnen zijn, verklaart het bedrijf. Ondertussen werkt het wel aan een oplossing voor dit probleem.

De Black Hat-conferentie bezorgde Cisco vorig jaar ook al problemen. Beveiligingsonderzoeker Michael Lynn zou een presenatie geven over een nieuw, ernstig beveiligingsgat in Cisco-apparatuur. De fabrikant klaagde de organisatie echter aan, zette Lynns werkgever ISS onder druk en eiste verwijdering van delen van de omstreden presentatie. Vlak voor de aanvang van de conferentie zijn dan ook delen uit het papieren programmaboek gescheurd. Video-opnames van die actie circuleren op Internet. Lynn nam vrijwillig ontslag om zijn presentatie toch te kunnen geven. Uiteindelijk hebben de twistende partijen een schikking gesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-07T10:52:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.