Symantec vreest voor beveiliging Vista

Dit artikel delen:

Onderzoekers van Symantec zijn bang dat de kernel van Vista moeilijker door hen te beschermen zal zijn. Oorzaak daarvan is de PatchGuard-technologie die dit afschermt.

PatchGuard-technologie verhindert dat programma’s die niet door Microsoft gemaakt zijn directe toegang tot de kernel van het besturingssysteem krijgen. Dat gebeurt nu ook al in de 64-bit versies van Windows XP en Windows Server 2003 SP1. Onderzoekers binnen Symantec vrezen dat de PatchGuard-technologie het onmogelijk zal maken om antivirus-software te ontwikkelen die kan optreden tegen aanvallen op de kernel van Vista. De onderzoekers zeggen de toegang tot de kernel van Vista nodig te hebben om systeemcommando’s af te kunnen luisteren en gebruikers te beschermen tegen kwaadaardige code.

Een Microsoft-manager van de afdeling die binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor beveiligingstechnologie zegt tegen eWeek dat het niet de bedoeling is om partners te hinderen in hun pogingen beveiligingsapplicaties te ontwikkelen. Hij voegt daaraan toe dat Microsoft in haar eigen beveiligingsproducten ook geen commando’s rechtstreeks aan de kernel van Vista richt.

Over een aantal andere nieuwe eigenschappen in de beveiliging van Vista is Symantec wel zeer te spreken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de striktere eisen die aan stuurprogramma’s worden gesteld en de ondersteuning voor een veilige reboot-modus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Stel nou dat MicroSoft in staat is een veilig systeem te bouwen door goede afscherming, ... dan hoeft Symantec de kernel toch niet meer te beschermen!

Wouw weer een dreiging van vista door Symantec.

Zouden ze misschien niet beter iets minder hard kunnen roepen, ik ben geen fan van Vista (heb het wel draaien) maar Symantec moet niet te hard schreeuwen want dan gelooft niemand hen meer op een gegeven moment.

Natuurlijk vreest Symantec voor de beveiliging van Vista. Als MS deze keer zijn werk goed doet en een veiliger product op de markt weet te brengen verliest Symantec een enorme markt. Daar zitten ze niet op te wachten. Daarnaast zal MS alles doen om deze markt af te schermen en terug te veroveren. Dit is meer psychologische oorlog.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-11T12:12:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.