Nog geen fix voor beveiligingsgat in IE6 SP1

Dit artikel delen:

Microsoft werkt nog steeds aan een fix voor een beveiligingsprobleem dat is ontstaan door een beveiligingsupdate voor Internet Explorer 6 SP1.

De beveiligingsupdate, die op 8 augustus werd uitgebracht, lost acht beveiligingsproblemen op, maar veroorzaakt ook een nieuw probleem. Niet alleen crasht Internet Explorer na installatie van de update bij het bezoeken van sommige sites, daarnaast is er ook een nieuw beveiligingsgat ontstaan. Dat kan worden misbruikt om toegang te krijgen tot pc’s waarop Windows XP SP1 of Windows 2000 draait.

Microsoft erkent het probleem en beloofde in eerste instantie op dinsdag een patch uit te brengen. Het softwarebedrijf moest daar echter op het laatste moment vanaf zien wegens een technisch probleem.

Het beveiligingsprobleem is te omzeilen door de ondersteuning voor HTTP 1.1. tijdelijk uit te schakelen binnen Internet Explorer (ga naar het Extra-menu, kies Internet-opties en ga naar de tab Geavanceerd). Ook het gebruik van een alternatieve browser lost het probleem op.
Meer info: support.microsoft.com/kb/923762/en-us

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Die laatste opmerking vind ik toch wel weer prachtig:

"Ook het gebruik van een alternatieve browser lost het probleem op".

Wat een advies, misschien ook maar meteen eentje geven voor gebruik van Windows (XP) zelf waarvoor toch altijd nog de nodige gaten worden gevonden? Zo ken ik er nog wel een paar en ondanks het feit dat ik geen voor-/tegenstander van Microsoft gerelateerde producten ben, raakt deze laatste opmerking kant noch wal en lijkt dit haast een poging tot sluikreclame voor alternatieve browsers.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-23T13:23:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.