Symantec en Juniper samen in netwerkbeveiliging

Dit artikel delen:

Symantec en Juniper hebben de handen ineen geslagen voor het beveiligen van netwerken en de daaraan verbonden computers. De overeenkomst tussen de twee ict-leveranciers omvat de gezamenlijke ontwikkeling van geïntegreerde software en netwerkhardware voor onder meer toegangscontrole en indringersdetectie.

De twee spreken, zoals nagenoeg alle beveiligingsbedrijven tegenwoordig, van unified threat management en benadrukken daarbij ook endpoint compliance, ofwel het afdwingen van bepaalde beveiligingsvereisten op client-pc's die het 'eindpunt' van het netwerk zijn. Diverse andere ict-leveranciers zijn ook actief op dit terrein. Dit zijn niet alleen leveranciers van ict-beveiligingsmiddelen, maar ook netwerkleveranciers. Zo hebben Cisco en Microsoft een samenwerking opgezet voor toegangscontrole (network access control).

Analisten zien Symantecs samenwerking met Juniper, die overigens niet exclusief is, dan ook mede als een reactie op dergelijke toenaderingen. De antivirusleverancier van vroeger breidde geruime tijd terug al uit naar bredere vormen van computerbeveiliging, zoals firewalls en antispamsoftware. Daarna begaf het zich met de overname van Veritas Software ook op het gebied van opslag, backup en herstel. Symantec verklaart dat klanten een bredere, overkoepelende vorm van databescherming willen, waarbij antivirus slechts één van de elementen is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-14T07:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.