Internetten door werknemers zorgt voor besmetting

Dit artikel delen:

Steeds meer bedrijfscomputers worden besmet wet virussen of wormen, omdat werknemers voor privé-doeleinden op het internet surfen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau IDC.

IDC vroeg tweehonderd Deense bedrijven naar hun ervaringen met virussen en wormen op bedrijfscomputers. Uit het onderzoek bleek dat bij 40 procent van de bedrijven de computers besmet waren doordat werknemers voor privé-doeleinden op het internet surfen.

“De meeste mensen denken onterecht dat e-mails het grootste beveiligingsrisico zijn voor bedrijfscomputers”, zegt onderzoeker Per Andersen. Het onderzoek laat zien dat 30 procent van de bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers last heeft van wormen en virussen veroorzaakt door surfen op het internet. Eénvijfde van deze bedrijven heeft last van besmette computers door het gebruik van e-mail. “En het risico wordt vijf keer zo groot als bedrijven werknemers toestaan vrij gebruik te maken van het internet”, aldus Andersen.

Uit onderzoek van Cybertrust blijkt dat driekwart van de bedrijven vindt dat bedrijfspartners het informatiebeveiligingsrisico doen toenemen. Dat blijkt na onderzoek onder tweehonderd bedrijven wereldwijd. Een deel van deze bedrijven heeft een bedrijfspartnerschap opgezegd omdat ze zich zorgen maken over de informatiebeveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-14T09:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.