Apple dicht gaten in WiFi-drivers Macs

Dit artikel delen:

Apple heeft drie patches uitgebracht voor vier beveiligingsgaten in de WiFi-drivers voor zijn oudere Mac-computers met G4-processors, maar ook de nieuwe Mac Pro-desktop. Het bedrijf ontdekte de gaten toen het een audit uitvoerde naar aanleiding van een hack-demonstratie op de Black Hat-beveiligingsconferentie vorige maand.

Bij die hack-demonstratie door beveiligingsexperts David Maynor en John (Johnny Cache) Ellch werd een MacBook met Intel-processor gekraakt via fouten in de drivers van een externe draadloze netwerkkaart. De ingebouwde WiFi van Apple was dus niet gekraakt. Toch is de Mac-producent de drivers voor zijn Airport-hardware, gebaseerd op een WiFi-chipset van Atheros, gaan doorspitten.

Die audit leidde tot de ontdekking van nieuwe gaten die de uitvoering van code naar keuze mogelijk maakt. Apple dicht deze gaten nu en meldt dat er nog geen kwaadaardige code is die misbruik maakt van deze gaten. Deze patches hebben betrekking op zijn machines met PowerPC G4-processors: de PowerMac, PowerBook, iBook, iMac, Mac mini en Xserve. Ook de Mac Pro-computer, voorzien van Intel-processors, is echter kwetsbaar, maar de eveneens van Intel-chips voorziene Mac mini, MacBook en MacBook Pro weer niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-22T11:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.